Thema: Volg de student

Binnen de DEUG wordt momenteel hard gewerkt aan het implementeren van de nieuwe Volgfunctionaliteit in Campus Solutions. Zowel het Hoger onderwijs als het Mbo heeft implementaties en projecten waarbij onder andere Program Enrollment en Activity Management onderdeel zijn. De SaNS instellingen onderzoeken hoe zij met de nieuwe functionaliteit maatwerk kunnen vervangen en StudieVolg beter ondersteunen. Hogeschool INholland is bezig met de implementatie van PEAM voor de INholland Academy. De ROC´s hebben program enrollment  in gebruik voor de aanlevering van generieke cijfers aan BRON. Daarnaast wordt nu PEAM ingericht om de nieuwe kwalificatiestructuur en keuzedelen te kunnen vastleggen, het keuzeproces te ondersteunen en om de levering  van de keuzedelen en resultaten daarvan aan de overheid (BRON) mogelijk te maken. Sinds kort is er ook een internationale PEAM werkgroep binnen de HEUG community o.l.v. Carolien ten Oever. Hier worden issues en wensen afgestemd met andere onderwijsinstellingen in de wereld.

Thema specialist

Carolien ten Oever

Carolien ten Oever

Functioneel beheerder CS

Carolien ten Oever is functioneel beheerder en projectleider bij de Universiteit van Amsterdam, voor met name de Volg processen. Daarnaast is ze voorzitter van de internationale productadviesgroep Academic Advisement (HEUG).

Groepsomgeving

Op de DEUG groepsomgeving delen we onze kennis en ervaring. Ben je lid van DEUG, deel dan je kennis en discussieer mee in de groep.

Tips en trucs

Bezoek de DEUG groepensite voor meer informatie

Hier vind je veel bruikbaar materiaal inzake Volgfunctionaliteit, documentatie, presentaties, blogs, vraag en antwoord en forums.

Bekijk de you tube instructiefilmpjes van Oracle Support

Oracle heeft allerlei documentatie, webcasts en filmpjes (TOI´s) die op hun supportsite, maar ook op youtube te vinden zijn. Kijk hier voor een instructie op youtube.

Waar vind je belangrijke informatie?

Documentatie

Documentatie over de nieuwe functionaliteit is te vinden op de website van My Oracle Support (MOS), nadat je hebt ingelogd met je support account. Je kunt daar op basis van de dossiernummers de documentatie vinden. Voor PEAM hebben wij al een voorselectie gemaakt, die is te vinden in de map op de DEUG groepensite (eerst even inloggen).

Informatie uit de CS community

Er zijn de afgelopen jaren al meerdere presentaties gegeven over onderzoek en ervaringen met Program Enrollment en Activity Management. Een selectie hiervan is te vinden in de DEUG groepensite.

 

Trainingen

Introductie Program Enrollment in Campus Solutions

Deze training geeft inzicht in de principes van Program Enrollment. De training duurt 1 dag en geeft inzicht in de volgende onderdelen

  • hoe richt je een opleidingsstructuur in, welke keuzes moet je maken?
  • hoe maak je aan persoonlijk studieprogramma (Academic Program Tracker) aan?
  • hoe koppel je een student aan een specifiek studieprogramma?
  • etc.

 

Introductie Activity Management in Campus Solutions

Deze training geeft inzicht in de principes vanActivity Management. De training duurt 1 dag en geeft inzicht in de volgende onderdelen:

  • etc.
Evaluation management in Campus Solutions

Deze training geeft inzicht in de principes van Evaluation Management, een standaard door Oracle uitgeleverd Framework dat in te zetten is om de begeleiding van de student te registreren en sturen. De training duurt 1 dag en geeft inzicht in de volgende onderdelen:

  • etc.

 

Projecten

Er zijn meerdere projecten die zich bezighouden met het thema ´Volg de Student´. Hieronder een opsomming van de individuele en samenwerkingsprojecten van de instellingen op het gebied van StudieVolg.

HKS in CS

De vijf ROC´s werken samen in een project om de herziening van de kwalificatiestructuur en de invoering van keuzedelen in het Mbo in Campus Solutions te kunnen ondersteunen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina