Met spanning kijkt iedereen die bij het project HKS in CS is betrokken uit naar de start van het nieuwe schooljaar. Bij de vijf betrokken ROCs hebben projectteams hard gewerkt om de invoering van de Herziene Kwalificatiestructuur en keuzedelen mogelijk te maken. Ook vanuit Flexuz en het applicatiebeheer van Rijn IJssel is alles op alles gezet om Campus Solutions klaar te hebben voor de nieuwe werkwijze. Het project wordt ondersteund door Epicenter.

De importfunctionaliteit voor de nieuwe structuur en de keuzedelen werkte al een poosje. Hierop hebben de functioneel beheerders de structuur verder kunnen inrichten en het specifieke ROC-aanbod ingevoerd. De onderwijsovereenkomst is aangepast, zo ook diverse rapportages die in de eerste fase van het curriculum van belang zijn.

Ook in de onderwijsorganisaties is hard gewerkt om tot een praktisch en verantwoord aanbod van keuzedelen te komen. Het zijn voor het MBO nieuwe processen en we moeten ongetwijfeld nog een paar hobbels nemen. Maar zoals het er nu voor staat: we zijn er klaar voor!

Nog niet alles is opgeleverd. We voorzien een vervolgtraject voor het komende najaar, waarin we o.a. de aanpassingen rond resultaten en diplomering en een vernieuwd proces rond de BPV willen realiseren. Het streven is het project HKS op 1 januari 2017 af te ronden.

Meer informatie over het project  HKS in CS is de vinden op de themapagina, de projectdocumenten zijn voor leden inzichtelijk via de DEUG Groepensite (wel even aanmelden..).