Naast HKS is MBO-land uitgedaagd om een nieuwe koppeling met DUO (BRON) en een nieuwe systematiek van leerbedrijven te implementeren. Beide projecten hebben zowel onderlinge samenhang als relatie met HKS. Zo zal bv. de beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) van een keuzedeel straks ook in real-time aan BRON worden geleverd. Een en ander moet 1 januari 2017 zijn gerealiseerd.

De gezamenlijkheid van de projectvoering levert ook hier veel voordelen op. Testwerkzaamheden worden verdeeld en software-aanpassingen in overleg gedefinieerd zodat de processen van elk ROC gewaarborgd blijven.

We zitten nog middenin deze projecten. Voor de planning met DUO zitten we op schema; alle vijf de ROC’s zijn nu aangesloten op DUO en we kunnen participeren in de ketentest die is gepland voor de maand augustus.Hoewel deze processen het onderwijs zelf minder raken dan HKS, zijn ze voor de backoffice van primair belang i.v.m. wettelijke en bekostigingsverplichtingen. Ook deze projecten worden ondersteund door Epicenter.

Voor meer informatie over het project BRON: zie de themapagina, documentatie en voortgangsinformatie is ook te vinden op de DEUG groepensite.

Kijk hier voor informatie over stage en leerbedrijven in Campus Solutions