Thema: Doorontwikkeling Bron

In januari 2017 zijn alle ROC’s live gegaan met de nieuwe BRON interface voor het beroepsonderwijs. Dit betekent dat er voortaan gewerkt wordt met de nieuwe onderwijsregisters. Ook vindt gegevensuitwisseling sindsdien plaats op basis van XML-berichtenverkeer (webservices). De inhoud van de berichten is tevens behoorlijk gewijzigd: informatie m.b.t. keuzedelen wordt uitgewisseld, en de BPV uitwisseling is gedeeltelijk omgezet naar een ander koppelvlak: die met de SBB via White Label 2.

Het project is in 2015 gestart project door ROC Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Noorderpoort, Alfa-college en ROC van Twente, om te komen tot een gedeelde oplossing die verschillende inrichtingen ondersteunt en die door Oracle wordt opgeleverd en onderhouden. De aanpassingen in de administratieve processen en daarmee aanpassingen in Campus Solutions, zijn gezamenlijk vastgesteld in de vorm van een DEUG functioneel ontwerp. Ook het testtraject is in DEUG verband gezamenlijk uitgevoerd. Oracle heeft het grootste gedeelte van de functionaliteit gebouwd volgens de DEUG specificaties; enkele kleine aanpassingen/aanvullingen zijn in DEUG verband gerealiseerd.

Hiermee is het project nog niet afgerond: er staan nog diverse zaken aan te komen:

  • doorontwikkelen BRON-VAVO (dit gaat live per 1 januari 2019)
  • opname van RIO (register instellingen en opleidingen) gegevens in de BRON uitwisseling
  • uitwisseling van het generieke vak Engels met de diverse niveau’s
  • levering door DUO van vooropleidingsgegevens
  • AMvB certificaten levering door de ROC’s

Het succesvolle project wordt dan ook voortgezet, zoals het er nu uit ziet tot minimaal 2019.

Thema specialist

Roel Griffioen

Roel Griffioen

Technisch en functioneel specialist CS

Roel Griffioen is (technisch) projectleider en testcoördinator binnen het project doorontwikkelen BRON in CS. Na vele jaren in het onderwijs en PeopleSoft ontwikkeling werkt hij nu voor Epicenter.

Groepsomgeving

Naast beheerder van deze pagina beheer ik ook een groep over het project BRON CS in de groepsomgeving van DEUG. Ben je lid van DEUG, deel dan je kennis en discussieer mee in de groep.

 

 

Tips en trucs

Bezoek de DEUG groep Doorontwikkelen BRON Mbo

Hier vind je veel bruikbaar materiaal over Doorontwikkelen BRON, zoals documentatie, presentaties, blogs, vraag en antwoord en forums.

Waar vind je belangrijke informatie?

Documentatie

Alle informatie die je zoekt over het project BRON in CS is te vinden in de groep Doorontwikkelen BRON in het Mbo. Hier staan o.a. vergaderverslagen, de uitgewerkte specificaties, planningen en verwijzing naar testscenario´s e.d. De programma´s van Eisen en alle informatie uit de landelijke werkgroepen zijn te vinden op de saMBO-ICT groepensite.