Thema

Stage en leerbedrijven

Het BPV landschap binnen het MBO veld is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Accreditatiegegevens worden niet meer via BRON verkregen maar via een koppelvlak rechtstreeks met de SBB. Ook identificerende gegevens van leerbedrijven zijn inmiddels real-time uit te wisselen met stagemarkt.
De HKS (herziene kwalificatie structuur) heeft keuzedelen gebracht en de bijbehorende bpv-contracten kunnen via een zogenaamd BPV-blad (zonder handtekening) aan de diverse partijen (student, bedrijf, DUO) kenbaar gemaakt worden.

Al deze wijzigingen zijn slechts ten dele in CS aangebracht. Het DEUG project Leerbedrijf-ID (2016-2017) heeft de hoogstnoodzakelijke wijzigingen beschreven en gerealiseerd. In het kader van de invoering van het landelijke Leerbedrijf-ID is tevens het bedrijvenbestand van de ROC’s behoorlijk opgeschoond.

Er is nu een vervolgproject in het leven geroepen waarin de volledige BPV-functionaliteit in CS op de schop genomen wordt en aan de eisen en verwachtingen van heden en toekomst aangepast wordt. Ook de interactie tussen inschrijvingswijzigingen en BPV-wijzigingen binnen CS komt nadrukkelijk aan bod.

Vijf ROC’s’ (Alfa-college, Noorderpoort, ROC van Twente, ROC Nijmegen en ROC Rijn IJssel) schrijven gezamenlijk een BRD met de benodigde wijzigingen en nieuwe functionaliteit. Uitbreiding van de koppeling met stagemarkt (SBB) om het bedrijvenbestand up-to-date te houden, is hierbij een belangrijk doel. De ROC’s bereiden ook een gezamenlijk testtraject voor, uit te voeren wanneer de functionaliteit opgeleverd wordt, grotendeels door Oracle, met mogelijke aanvullingen in DEUG verband. 

Thema specialist

Chantal van Minnen

Chantal van Minnen

Hoofd Studentenzaken

Chantal van Minnen werkt al vele jaren op het gebied van bedrijfsvoering binnen het Noorderpoort. Als voorzitter van (o.a.) de modulegroep BPV binnen de Flexuz samenwerking, is zij de drijvende kracht bij het gezamenlijk uitwerken van specificaties voor aanpassingen in het proces BPV en leerbedrijven.  

Groepsomgeving

Voor dit project is een groep aangemaakt op de DEUG groepensite. Hier wordt alle documentatie, verslagen, procesbeschrijvingen e.d. gedeeld. Ben je lid van DEUG, deel dan je kennis en discussieer mee in de groep.