Deug Conference 2016: Interactie

DEUG Conference 2017

Op 29 november 2017 heeft de DEUG-conferentie plaats gevonden bij Hogeschool Inholland te Diemen. Deze dag is er voor en door de gebruikers met vele presentaties over de laatste ontwikkelingen rondom de applicatie PeopleSoft Campus Solutions, die Oracle onderhoudt en ontwikkelt voor de onderwijssector. Naast een centraal programma zijn er drie rondes met presentaties en workshops aangeboden aan de bezoekers.

Conferentielocatie
Als locatie is dit jaar weer gekozen voor de vestiging Wildenborch 6 van Hogeschool Inholland te Diemen.

Doelgroep
De conferentie is interessant voor medewerkers met ervaring met PeopleSoft (functioneel beheer, ICT/IT en administratief medewerkers), maar ook voor eindgebruikers uit het onderwijs. De Algemene Verordening Gegevensbescherming die mei 2018 van kracht gaat en Fluid-toepassingen krijgen veel aandacht.

29 november 2017
Hogeschool Inholland
Diemen

Keynote: Frans van der Reep

Frans van der Reep houdt een keynote-presentatie met betrekking tot “Digital World”. Artikelen van hem zijn in vele talen en tijdschriften verschenen waaronder bijvoorbeeld in China, Rusland en Hongarije. Een overzicht van publicaties vindt u op fransvanderreep.com.

Presentaties van sessies

Een groot aantal van de presentaties die gehouden zijn zijn als download beschikbaar gesteld op het publieke deel van de DEUG-groepsomgeving.

Programma

08:30  Ontvangst en registratie
09:00  Welkomstwoord Wim van de Pol
09:15  Keynote
09:45  Plenaire Sessie: AVG, GDPR en de instellingen: de deadline nadert
10:15  Koffie
10.45  Sessie ronde 1
12.00  Lunch & netwerken
13:00  Plenaire Sessie: CS en Student Cloud; Roadmap en update
14.00 Sessie ronde 2
15.15  Sessie ronde 3
16:30  Dankwoord
16:45  Borrel

Parallelle sessies

Naast een centraal programma worden er drie rondes met presentaties en workshops aangeboden aan de bezoekers. Voor de gebruikers van Campus Solutions zijn er onderwerpen op het gebied van onderwijsaanbod, administratieve processen automatiseren, diplomeren/afstuderen en bindend studieadviezen. Uiteraard komt ook de techniek aan bod en de laatste ontwikkelingen op het gebied van hosting, beheer, testen en cloudoplossingen.

Ruimte om elkaar te ontmoeten

Er zijn voldoende pauzes in het programma waarin gelegenheid is om met collega´s ervaringen uit te wisselen en te netwerken. De lunch zal ook in het teken staan van netwerken.

Thema: Digital World_

Thema: Digital World

De komende jaren worden we omringd met een veelheid van nieuwe technologieën. De zelfsturende auto. Big data, die ons profileert. Nieuwe vormen van onderwijs. Tegelijkertijd is er in feite maar een beperkt beeld waar dit alles toe leidt. Wie is ‘looking back from the future’ en kan daarmee de consequenties overzien? Wie stelt de vraag welke samenleving we aan het bouwen zijn en of we die samenleving wel zo leuk gaan vinden?
De tech bedrijven doen dit vanuit hun commerciële belang nauwelijks. En ook de Nederlandse overheid lijkt ons de digitale wereld in te sturen. Waar heeft de digitale wereld in uw leven echt iets toegevoegd? Skype? Appen? E-mail? Tomtom? En wat vindt de student nu echt? Hierbij is een directe link met de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hier zal tijdens de conferentie veel aandacht aan worden geschonken.

DEUG Conference 2017 is mede mogelijk gemaakt door: