Deug Conference 2016: Interactie

DEUG Conference 2016

Op 16 november vond de DEUG conferentie plaats bij Hogeschool Inholland te Diemen. Deze dag is er voor en door de gebruikers, met vele presentaties over de laatste ontwikkelingen rondom de applicatie PeopleSoft Campus Solutions, die Oracle onderhoudt en ontwikkelt voor de onderwijssector. Naast een kort centraal programma waren er vier rondes presentaties en workshops aangeboden aan de bezoekers.

Conferentielocatie
Als locatie was dit jaar weer gekozen voor de vestiging Wildenborgh 6 van Hogeschool Inholland te Diemen.

Doelgroep
De conferentie is interessant voor medewerkers met veel ervaring met PeopleSoft (functioneel beheer, back office en ICT), maar ook voor eindgebruikers uit het onderwijs. Integratie met het intranet en andere ‘apps’, en mooie mobiele toepassingen en Fluid schermen kregen veel aandacht.

16 november 2016
Hogeschool Inholland
Diemen

Keynote: Zac Woolfitts

Zac Woolfitts’ keynote-presentatie “The shifting future landscapes of higher Education” is integraal opgenomen en beschikbaar gemaakt op de mediasite van Inholland.

Presentaties sessies

Een groot aantal van de presentaties die gehouden zijn zijn als download beschikbaar gesteld op het publieke deel van de DEUG-groepsomgeving.

Programma

09:00  Ontvangst en registratie
09:30  Welkomstwoord Wim van de Pol
09:45  Keynote
10:15  Koffie en Interactie – CY2
10:45  Sessie ronde 1
12.00  Lunch
13.00  Sessie ronde 2
14:00  Sessie ronde 3
15.00  korte pauze
15.15  Sessie ronde 4
16:15  Dankwoord
16:30  Borrel

Parallele sessies

Naast een kort centraal programma werden er vier rondes presentaties en workshops aangeboden aan de bezoekers.  Voor de gebruikers van Campus Solutions waren hier onderwerpen te vinden op het gebied van onderwijsaanbod, aanmelden en inschrijven, studieplannen en -volgen, en diplomeren/afstuderen en promotie. UIteraard kwam ook de techniek aan bod, en de laatste ontwikkelingen op het gebied van hosting, beheer, testen en cloudoplossingen.

Ruimte om elkaar te ontmoeten

Er waren voldoende pauzes in het programma waarin gelegenheid is om met collega´s ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Daarnaast was het programma zodanig opgezet dat interactie voor, tijdens en na de conferentie mogelijk was.

Thema: Interactie

Nieuwe interactie in en met PeopleSoft

Door de leverancier Oracle is de afgelopen periode veel ontwikkeld om de interactie met de eindgebruiker te verbeteren. Denk aan  workcenters, pagelets, Fluid en responsive schermen. Het wordt gebruikt voor evaluatie en notitieschermen voor studieadvies en begeleiding. Daarbij is er steeds makkelijker te koppelen met andere systemen, intranet/portals en applicaties in de ´cloud´. De student of docent, maar ook alle andere medewerkers, kunnen zo makkelijk bij de informatie die ze nodig hebben. Er zijn echter vele verschillende mogelijkheden, dus hoe maak je hier als instelling de juiste keuze?  Op de conferentie zien we een keur uit de ´best practices´ en krijgt u zodoende inzicht in oplossingen en keuzes.

Belang van interactie

Binnen de DEUG wordt veel samengewerkt in om de interactie met de gebruiker te verbeteren. Hier worden de verschillende oplossingen dan ook onderzocht, zowel bij de beheerorganisaties Flexuz en het SaNS Expertisecentrum als met de specialisten van Epicenter en CY2. Hierdoor kunnen we samen optrekken naar de oplossingen van morgen, en tegemoet komen aan de wensen van gebruikers van vandaag.

Meer dan ooit gaat het in het ondersteunen van onderwijs om interactie. Hoe zorg je dat je als instelling eenduidig en effectief communiceert met de (aspirant) student. Hoe werk je hierin als medewerkers, zowel in het onderwijs als bij de ondersteuning, samen. Tenslotte: hoe zorg je voor interactie tussen de verschillende interne en externe applicaties, zodat de eindgebruiker alleen te maken krijgt met gebruiksvriendelijke schermen waar alles wat bij zijn of haar werk overzichtelijk op één plek is te vinden? Dit soort vragen kwamen aan de orde op de DEUG Conferentie 2016.

DEUG Conference 2016 is mede mogelijk gemaakt door: