‘Janneke de Kam en ik mochten in één van de sessies toelichten hoe we met het Klantkompas bezig zijn om bij het AC concreet te maken wat je nou (anders) gaat doen als je zegt dat je klantgerichter wil gaan werken. We waren dit jaar voor het eerst op bezoek bij Oracle zelf, in hun pand in The Wall bij Utrecht. Ik vermoed dat de selectiecriteria van de organisatie onder andere bestaan uit ‘herkenbaar pand aan de snelweg in de buurt van Utrecht, met een Mac ernaast om cateringcrisissen af te wenden’, want voorheen was de conferentie altijd in de Van der Valk in Breukelen. Binnen stond een klein legertje Oracle-mensen in Oracle-hoodies klaar om ons te verwelkomen. Gelukkig maar, want door de vakantie moesten we op een iets meer just in time-planning leunen dan jullie van ons gewend zijn.

Maar voor we het wisten werden we zeer galant het wifi op geholpen en geïnstalleerd in een rustig zaaltje, zodat we nog even de laatste voorbereidingen konden doen. Natuurlijk wilden we de kans om te horen over alle successen van Tom Coronel niet laten lopen, dus eerst namen we tijd voor de keynote. Als moeder van een tweeling vond ik het wel heel bemoedigend om te horen dat je gewoon keiharde munt kunt slaan uit je tweeling-escalatiesyndroom. Goed nieuws voor mijn pensioen!

Tijdens de sociale delen van de conferentie bleek maar weer wat een leuke baan het is om mooie dingen te kunnen bouwen in systemen voor studenten en docenten, want het was een heerlijk weerzien van allerlei oude bekenden van verschillende instellingen en bedrijven. Daarnaast waren er natuurlijk ook veel nieuwe gezichten, nieuwe functietitels en het belangrijkste: nieuwe inzichten. Gelukkig maar, want het werd wel duidelijk dat we met z’n allen nog even diep moeten nadenken hoe we flexibilisering digitaal moeten ondersteunen, en dat er waarschijnlijk ook niet één juist antwoord op is.

Over het Klantkompas zijn we trouwens nog lang niet uitgepraat en zullen jullie (waarschijnlijk in de herfst) absoluut meer horen. Maar kun je niet wachten, plan dan vooral een afspraak met ons in, het is een van onze lievelingsonderwerpen.’