Zowel door de universiteiten, hogescholen als ROC’s wordt momenteel gewerkt aan het implementeren van de nieuwe StudieVolgfunctionaliteit. Dat betekent: verbeterde aanmelding voor vakken, digitale studieplanner, voortgang en resultaatbeheer, inzage in waar de student staat in zijn of haar studie en ook uitgebreide begeleidingsopties.

In verschillende projecten, bij de ROC’s onder andere voor het ondersteunen van de nieuwe kwalificatiestructuur (HKS) en de implementatie van keuzedelen, wordt daarbij de nieuwe functionaliteit Program Enrollment en Activity Management geïmplementeerd die Oracle de afgelopen jaren heeft ontwikkeld voor het Volgen van de Student. Informatie hierover wordt met de leden gedeeld via de groep Volg de Student op de DEUG groepensite.

Ook internationaal wordt samengewerkt met colleges en universiteiten die deze functionaliteit gebruiken. Daarvoor is een kennisdelingscommunity opgestart op de website van de Higher Education User Group, de Community on Program Enrollment & Activity Management. Deze groep biedt een forum om issues en gebruikerservaringen te delen over de nieuwe Volgfunctionaliteit in Campus Solutions. Als je lid bent van de HEUG kun je je zo aanmelden voor deze community, zelf actief worden in het forum, relevante documenten en presentatiesvinden én ideeen en verbeteringen delen. 

Wil je meer weten over deze community en hoe je er bij betrokken kunt raken? Dan kun je contact opnemen met Carolien ten Oever, c.a.m.tenoever@uva.nl