Beleidsplan SaNS-EC 2024-2025 vastgesteld: Nieuwe medewerkers gezocht!

Begin januari heeft het SaNS-bestuur het ‘Beleidsplan SaNS-EC 2024-2025’ vastgesteld. Daarmee is bepaald wat de focus wordt de komende jaren van het SaNS-EC, als Shared Service Centre voor de HvA, de UvA en de Universiteit Leiden: versterken van het EC en de onderlinge samenwerking.

Met dat versterken van het SaNS-EC is onmiddellijk gestart: er worden nieuwe medewerkers gezocht, zowel trainees als ervaren PeopleSoft beheerders, ontwikkelaars of helpdeskmedewerkers. De eerste trainee start al 1 februari, maar de komende tijd is er plek voor meer.

Heb je belangstelling of ken je belangstellenden, de vacaturetekst vind je op de SaNS-EC website.

PeopleTools upgrade zorgt voor PTF-problemen

Bij SaNS wordt voor het uitvoeren van regressietesten gebruik gemaakt van PTF, de in PeopleSoft ingebouwde testtool. Bij de update van een omgeving (PeopleTools, PUM’s) zijn die testsets steeds erg handig, zonder veel onderhoud.

Maar bij de recente upgrade naar PeopleTools 8.60 (van 8.59) ging het mis: alle scripts (500 per instelling) werkten niet meer. PeopleSoft heeft de systematiek van de zoekpagina’s aangepast. Heel fraai en functioneel (hoewel nog niet alles meteen goed werkte, tweetaligheid was weer eens vergeten). Maar daarmee is ook de structuur van een zoekpagina anders, waardoor het PTF-script niet meer werkt. En in elk script komt wel een zoekscherm voor, steeds een andere. Kees Sip heeft al zijn verlofdagen ingezet om de scripts zo snel mogelijk aan te passen, en ze werken nu weer.

Zijn er meer instellingen die hier tegen aan lopen? Tips hoe hier mee om te gaan? Kunnen we samenwerken om Oracle duidelijk te maken dat ze dit beter moeten aanpakken?

Overigens: Vorige week, veel eerder dan verwacht, is PeopleTools 8.61 beschikbaar gekomen (als je CS in de Oracle cloud draait). Daarin is het Search Framework flink verbeterd. Gelukkig gebruiken wij dat nog niet. Aan de Search-schermen lijkt niet veel ‘verbeterd’ te zijn. En we hebben nog even tijd om de nieuwe PT te regressietesten met PTF: we gaan bij SaNS pas in 2025 over naar de nieuwe PeopleTools-versie.