Wil je aansluiting houden bij de laatste ontwikkelingen bij Oracle? Hier zijn een drietal zaken die interessant voor je kunnen zijn;

  • OCRE aanbesteding voor Cloud diensten
  • Devlife Cloud Evenement: 12, 13, 14 maart 2024
  • EU Sovereign Cloud

OCRE aanbesteding voor Cloud diensten

Wist je dat educatieve instellingen zonder aanbesteding gebruik kunnen maken van cloud diensten?

Oracle is onderdeel van de zogenaamde OCRE aanbesteding. Dit betekent dat alle educatieve instellingen gebruik kunnen maken van Azure, AWS, GCP én Oracle Cloud zonder aan te moeten besteden.

SURF controleert dan ook doorlopend de kwaliteit, veiligheid, wet-, en regelgeving van deze cloudaanbieders zodat individuele instellingen dit niet hoeven te doen. Ook verzorgt SURF de facturatie en sluit zij de uiteindelijke overeenkomst met de cloudaanbieders. Als instelling hoef je daarom alleen het formulier “aanvraag SURFcumulus” in te vullen.

Ook heeft SURF een aantal mooie kortingen onderhandeld met bijvoorbeeld Oracle Cloud en hebben zij voor elke cloudaanbieder een partner geselecteerd. Deze partner helpt kosteloos met het inrichten van de omgeving en kan bijvoorbeeld een kennismakings-workshop geven. Meer weten? Neem gerust contact op met Bas Oudejans (06-21350813). Hij is vanuit Oracle Cloud verantwoordelijk voor educatie in Nederland.

Onderstaand een aantal openbare links om meer te lezen over OCRE en SURFcumulus: https://www.surf.nl/diensten/surfcumulus
https://www.ocre-project.eu/services/cloud-suppliers/country/netherlands

Devlife Cloud Evenement – 12, 13, 14 maart 2024

Op dinsdag 12 & woensdag 13 maart vindt DevLive plaats in Londen. Tijdens dit evenement kunnen (applicatie) ontwikkelaars kennis maken met Oracle Cloud en worden de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Java, MySQL & AI gedeeld. Ook zal er een speciale avond zijn voor Nederlandse organisaties om onder het genot van een hapje & drankje elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen.

Op donderdag 14 maart vindt vervolgens CloudWorld plaats. Bij dit evenement worden meer dan 3000 bezoekers verwacht en kan ook worden ingeschreven voor individuele hands-on sessies. Deze dag zal worden afgesloten met een keynote van Christian Horner (Red Bull Racing).

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Beide evenementen zijn gratis en inschrijven kan via onderstaande links. https://www.oracle.com/uk/developer/devlive/london/
https://www.oracle.com/uk/cloudworld-tour

EU Sovereign Cloud

Wist je dat Oracle ook een soevereine cloud heeft?

Nederlandse instellingen stellen vaak (terechte) kritische vragen over de technische inrichting van cloud aan de Amerikaanse aanbieders (Google, Microsoft, Amazon & Oracle). Oracle heeft daarom sinds juni een EU Sovereign Cloud. Deze datacenters zijn volledig losgekoppeld van alle andere datacentra en hebben een vestiging in Frankfurt & Madrid. Ook mogen alleen Europese medewerkers aan de EU Sovereign Cloud werken en zijn de kosten gelijk aan de normale Oracle Cloud. De TU Eindhoven maakt dan ook als eerste Nederlandse organisatie gebruik van de EU Sovereign Cloud in Frankfurt.

Meer weten? Zie onderstaande link of neem contact op met Bas Oudejans.
https://www.oracle.com/nl/cloud/sovereign-cloud/