Op maandag 22 mei ben ik (Jan Feiken) naar mijn eerste DEUG training geweest. Deze training is de Bootcamp PeopleSoft Campus Solutions. De training werd gehouden in het zeer fraaie Van der Valk hotel aan de Haagse Schouwweg.

Met veel zin en mooi weer reisde ik af van Diemen naar Leiden. Deze driedaagse bootcamp training werd gegeven door Ernst La Haye. Ernst heeft ons helemaal meegenomen in het proces van studieloopbaan van een student: van aanmelding tot afstuderen en de alumni administratie en wat daar allemaal bij komt kijken zoals de academische structuur. De interactie in de training was erg leuk en dynamisch. Deze training gaf mij een mooi overzicht waar de verschillende onderdelen zich bevinden in PeopleSoft Campus Solutions met de achterliggende processen. De vele kennis die in de bootcamp aan de orde kwam is zeer goed bruikbaar in mijn werk als ontwikkelaar PeopleSoft voor het implementeren van wijzigingen maar vooral ook het testen van de Peoplesoft programmatuur.

Met het mooie weer gingen we met z’n allen buiten eten tijdens de lunch en diner. Ik vond het erg leuk om functioneel beheerders van verschillende instellingen (HvA, Universiteit Leiden en Hogeschool Inholland) te ontmoeten, die ook de bootcamp training gingen volgen. Zelf ben ik werkzaam bij het SaNS-EC als PeopleSoft ontwikkelaar. Daarvoor heb ik bijna twee decennia ervaring met PeopleSoft opgedaan bij een financiĆ«le instelling.

Jan Feiken