Augustus komt hard dichterbij. Het moment waarop de MBO studenten zich moeten kunnen inschrijven voor de nieuwe kwalificatiestructuur (HKS) en keuzedelen. Dit is een groot verandertraject, en de CS gebruikers zijn al een aardig eind op weg.

Sinds vorig jaar wordt er al samengewerkt bij de implementatie van de nieuwe opleidingen en keuzedelen in Campus Solutions. De webservices voor de uitwisseling met de databases bij SBB zijn inmiddels in gebruik. Nu is het zaak dat het aanbod van de ROC’s ook beschikbaar komt zodat de studenten zich daadwerkelijk kunnen inschrijven, de nieuwe opleidingen aan BRON geleverd kunnen worden, evenals de keuzedelen, resultaten en certificaten die daarbij horen.

En dan gaat er dus nog van alles veranderen in de processen rondom de aanmelding/intake/inschrijving, de onderwijsovereenkomst; de stageovereenkomst; resultaatberekening, toetsbeheer, diplomering en certificering; aan- en afwezigheidsregistratie; begeleiding etc.

Daarbij kunnen de ROC’s eigen keuzes maken, bv. waar en hoe je de keuzedelen vastlegt in het systeem. Dat kan voor een groot deel met inrichting, uiteraard wordt er ook gekeken hoe sommige functionaliteiten aan gebruikers aangeboden worden, bv. met behulp van Fluïd technology, voor een meer mobiele gebruikerservaring.

Maar, uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om de systemen, maar om de mensen. De grote uitdaging is ook niet of je alles kunt aanbieden, maar of je dat kunt organiseren. En daarin kunnen we gelukkig flexibel zijn, door samen te werken!

Meer informatie over het project ‘HKS in CS’ is te vinden op de DEUG groepen site