Deug Conference 2016: Interactie

DEUG Conference 2021

DEUG Conference 2021 zal anders dan eerder aangekondigd plaats vinden op 10 mei 2022. Het thema van de conferentie is ‘New Solutions for our Campus’, waarbij we je graag meenemen in de laatste ontwikkelen van Campus Solutions en de meest interessante ontwikkelingen die bij onze leden spelen.

Het programma van dit jaar bestaat uit 2 keynotes en 3 sessie rondes van een uur en een iets langere koffiepauze. Dit geeft de gelegenheid om even bij te praten. Uiteraard zorgen we tijdens de sessies voor voldoende afwisseling en een interessante inhoud. Als organisatie kijken wij weer uit naar een inspirerende, leerzame en gezellige conferentie!

 

LET OP: NIEUWE DATUM

10 mei 2022
Van der Valk Breukelen
Stationsweg 91
Breukelen
9.30u - 16.00u

Maatregelen Covid

Als organisatie van de conferentie houden we de corona-regelgeving en -adviezen van de overheid aan. Daarnaast hebben we ook te maken met de regels die Van der Valk op haar locatie hanteert.
Meer informatie >

Programma

Gevarieerd programma

Het programma zal bestaan uit een plenair deel en een deel waarin een groot aantal sessies parallel wordt aangeboden. We streven ernaar om het programma breed te houden, zowel qua onderwerpen als qua kennisdiepgang.

Dagprogramma
08:45  Ontvangst en registratie / koffie
09:30  Welkomstwoord Wim van de Pol
09:45  Keynote: Guido Stompff
10:30  pauze
11:00  Keynote: Lucas Heymans
12:00  Ronde 1 parallelle sessies (diverse sessies)
13:00  lunch
14:00  Ronde 2 parallelle sessies (diverse sessies)
15:00  Ronde 3 parallelle sessies (diverse sessies)
16:00  Afsluiting / Borrel
17.00  Einde

Ruimte om elkaar te ontmoeten

Een van de belangrijke aspecten van de DEUG Conference is dat DEUG-leden elkaar kunnen ontmoeten om zo hun netwerk en kennisniveau te kunnen vergroten. 

Key Note: Guido Stompff

Innovatie moeilijk? Welnee! Verrassend? Dat wel.

Guido Stompff, lector van design thinking aan de hogeschool Inholland onderzoekt innovatie-in-het-wild en kwam tot verrassende inzichten. Opgeleid als product designer heeft hij ruim 25 jaar meegewerkt aan de ontwikkeling van hightech producten, software oplossingen, apps, marketing campagnes, branding en zelfs kunst. Door daarnaast les te geven aan studenten ontdekte hij het grote verschil tussen wat er in de boeken staat en wat er in de praktijk gebeurt.

Zijn zoektocht leidde tot het behalen van een PhD in 2012 waarin hij collectieve intelligentie in innovatieve teams blootlegt. Zijn boek ‘Design thinking, radicaal veranderen in klein stappen’ werd in 2018 verkozen werd tot het management boek van het jaar.

In de keynote van DEUG Conference 2021 laat Guido zien wat innovatie mogelijk maakt.

Key Note: Lucas Heymans

In deze sessie brengt Oracle je op de hoogte van de recente evolutie van Campus Solutions. Vertrekkende vanuit Oracle’s productstrategie wordt nieuwe functionaliteit toegelicht. Ook de technologische evolutie en de toekomstige ontwikkelingen komen natuurlijk aan bod.

Lucas Heymans is bij Oracle verantwoordelijk voor de applicatiestrategie voor het Hoger Onderwijs in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Hij analyseert markten en trends en hij volgt nieuwe functionele vereisten op.  Lucas luistert naar de klanten binnen zijn regio en geeft ze een stem, intern bij Oracle.

Thema: New Solutions for our Campus

Niet alleen Corona heeft ons het afgelopen jaar gedwongen creatieve oplossingen te bedenken, zoals selfservice met chatbots en aanmelding op afstand. Er speelden al langer wensen, van studenten of de organisatie, waarvoor we binnen Campus Solutions oplossingen moesten vinden: flexibel onderwijs, RIO, STAP, curriculumplanning, digitaal ondertekenen, vakinschrijvingen op basis van voorkeur, beter inzicht in studievoortgang, plannen via een studentenportaal.

Vaak lukt dat met Campus Solutions, maar andere keren wordt er buiten CS iets gebouwd of gekocht. Kunnen we nog wel ‘alles’ met CS? En weten we wel wat er allemaal voor nieuwe mogelijkheden standaard aanwezig zijn (maar die we nog niet gebruiken)? Op de DEUG-conferentie hoor je welke oplossingen anderen al bedacht hebben, in of buiten CS, en wat er nog meer voor mogelijkheden zijn.

DEUG Conference 2021 is mede mogelijk gemaakt door: